Malaga stad - Malaga airport

 

Er loopt geen fatsoenlijke fietsroute van het vliegveld in Malaga naar de stad zelf. Hoe je ook zoekt, het is niet te vermijden dat je via een klein stukje zesbaans autoweg fietst. Je moet namelijk over de rivier, en daar gaat maar een enkele brug over, met deze weg. Gelukkig is het geen echte snelweg (en daarom waarschijnlijk niet verboden voor fietsen). Desondanks is het natuurlijk vervelend, al is de vluchtstrook nog zo breed.


Vanaf het vliegveld zijn wij naar de stad - vanwege een fietstechnisch probleem -met de taxi gegaan, waarbij het overigens een behoorlijk probleem was om een taxi te vinden, die drie fietsen wilde vervoeren. Op de terugweg hebben we wel een fietsroute gevonden.  Op bovenstaande kaart staat de route afgedrukt. De overgang over de snelweg A-20 is in de vorm van een houten brug, die je links ziet liggen als je aan komt rijden.Deze route is beschikbaar als GPS-track en je kunt hem hier downloaden. Let op: dit is de route vanuit de stad naar het vliegveld (en niet andersom). Het lijkt wel mogelijk om via dezelfde route vanuit het vliegveld naar de stad te fietsen, maar dan moet je natuurlijk wel de andere kant van de snelweg aanhouden.


Je vindt het begin van deze track door vanuit de stad gewoon langs de boulevard te fietsen. Deze gaat op een gegeven moment over in een opmerkelijk fraai fietspad; daar begint deze track.


Reactie?

Mail mij!