Landsberg - Augsburg

 
 

De route van Landsberg naar Augsburg is eenvoudig te vinden en loopt geleidelijk omlaag, blijkens het hoogteprofiel hieronder. In de praktijk merk je daar weinig van. Het gaat hier weer om een tocht met merendeels vriendelijke hellingen. Het bleek moeite te kosten om een lunchgelegenheid te vinden die niet gesloten was (tweede helft augustus); veel horeca uitbaters gaan kennelijk onmiddellijk na het hoogseizoen zelf met vakantie. Volgende keer nemen we broodjes voor onderweg mee.

 

Als je de Romantische Straße strikt volgt, leidt die je voor Augsburg door allerlei waarschijnlijk mooie voorsteden. Wij hebben daarom vanaf het zuidelijk deel van Augsburg de oostelijke oever van de Lech gevolgd. Daar loopt een prima fietspad, dwars door Augsburg heen, meestal in een parkachtige ambiance. Alleen het geluid van brandweersirenes herinnert je aan de nabijheid van een grote stad. Voor je het weet is Augsburg alweer voorbij en kan je de camping direct ten noorden van de stad opzoeken. Deze ligt vlakbij een snelweg afrit, maar dat was niet te merken. Goede voorzieningen en een meertje (zie boven) bij de hand.

Vanaf de camping kan je prima Augsburg bezoeken.  De stad is zeker een bezoek waard. De geleden oorlogsschade is ook hier bijna geheel hersteld en Augsburg heeft nu een gezellig centrum waar de meeste bezienswaardigheden op loopafstand van elkaar liggen. Wij bezochten (o.a.) de geboortehuizen van Mozart en van Bertolt Brecht; beide de moeite waard, zij het dat je bij Mozart technologisch iets geavanceerder wordt rondgeleid.


Je kunt deze route hier downloaden .